L’escola de música va obrir el 1992. Foto: AV Sarrià

El palau residencial del segle XVIII conegut amb el nom de Can Ponsic, situat al número 55 de l’avinguda de J.V. Foix de Sarrià, deixarà d’acollir la comissaria de la Guàrdia Urbana i podrà passar a ser, en la seva totalitat, un conservatori de música. Des de fa gairebé 30 anys la Guàrdia Urbana i aquesta escola municipal de música comparteixen aquest palau residencial antigament propietat de Josep Maria Ponsic.

El trasllat de la comissaria de la Guàrdia Urbana serà possible després que així ho hagin acordat tots els partits polítics amb representació al Districte. L’any 1986 la planta baixa de l’edifici es va rehabilitar perquè acollís una comissaria de la Guàrdia Urbana i sis anys després es va fer l’escola de música. La nova comissaria estarà situada a la mateixa avinguda J.V. Foix, concretament a la parcel·la que hi ha entre els números 89 i 100. El trasllat de la comissaria, però, no serà immiment, ja que primer serà necessari fer un concurs per escollir el seu disseny i qui la fa.

UN LLEGAT?
Tot i que en un primer moment des de l’Ajuntament s’havia dit que Can Ponsic és un llegat que Josep Maria Ponsic havia fet a canvi que a l’edifici es construís una escola de música, des del PDeCAT han localitzat un arxiu on es pot apreciar que la cessió no és exactament un llegat, sinó una cessió incondicionada. És a dir, que el destí de la finca hagués de ser un conservatori de música era una recomanació. El que sí que es va demanar a canvi de l’edifici va ser l’ordenació, reparcel·lació i una llicència d’obres d’un grup d’edificis de la mateixa finca.

ESCEPTICISME A L’ESCOLA
Per últim, des de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic han rebut la notícia amb prudència. En declaracions a Betevé, la seva directora ha recordat que fa molts anys que es parla del trasllat de la comissaria i l’ampliació de l’escola.