El desallotjament de la Buenos Aires no ha tirat endavant. Foto: Twitter (@feministes_vdg)

El desallotjament de la Casa Buenos Aires feia dies que s’esperava i avui ha arribat el dia però finalment no ha tirat endavant. La forta presència de gent mobilitzada per evitar-ho ha fet que des de primera hora hi hagués molts veïns i activistes disposats a plantar cara. Els Mossos d’Esquadra han arribat a les sis del matí i un grup d’agents s’ha desplegat per envoltar l’edifici. Una hora més tard però el desnonament, segons fonts policials, s’ha anul·lat, tot i que no s’han especificat els motius.

La situació ha provocat que el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, qualifiqués el desallotjament “d’absurd”, ja que ha recordat que l’Ajuntament té la intenció d’expropiar l’edifici, propietat de la congregació religiosa dels Pares Paüls. Serra ha afegit que avui es posava en risc “la funció social del projecte actual”.

Finalment, doncs, l’anul·lació del desallotjament ha fet que es visquessin moments d’alegria entre tota la gent que s’havia concentrat per evitar-lo. “Hem vençut la por. Hem fet poble. Hem aturat el desallotjament i aturarem tots els que vinguin”, han afirmat des de la Buenos Aires.