Un grup de manifestants es van concentrar ahir per mostrar la seva oposició al projecte. Foto: Defensem Can Raventós

El Ple d’avui ha servit perquè tirés endavant el polèmic projecte que preveu la construcció de 36 pisos al jardí de la finca de Can Raventós, entre els carrers de Bonaplata i Fontcuberta. Hi han votat a favor els dos partits del govern (Barcelona En Comú i PSC) i Barcelona pel Canvi, que juntament amb l’abstenció de JxCat, Cs i PP, han servit per aprovar el projecte. Només ERC hi ha votat en contra.

La regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, ha defensat que fa anys que es treballa perquè el pla compleixi tots els requisits tècnics necessaris. Sanz també ha garantit que se salvarà una part dels jardins i que es mantindrà l’estructura de la masia, que data de 1848. De fet Can Raventós està pendent de revisió per incorporar-la al catàleg de patrimoni. Segons la regidora d’Urbanisme, el projecte aprovat és la que “s’aproxima més” a les peticions veïnals.

Cal recordar que des de la plataforma veïnal Defensem Can Raventós denunciaven fa pocs dies que el projecte no és “transparent” i recordaven que el Districte en el seu moment “va tombar la proposta perquè no s’adiu a la normativa”. Avui l’entitat, que ja ha recollit més de 600 adhesions contra aquest pla, ha acusat el govern municipal d’aprovar un pla que consideren que està “ple d’irregularitats”.