El moment de la inauguració de la nova placa. Foto: Districte

Veïns de l’antiga avinguda Príncep d’Astúries van donar la benvinguda el passat 31 de març a la nova avinguda de la Riera de Cassoles amb una petita festa, amb vermut inclòs, que va servir per fer el canvi de placa. El nom recupera la denominació de la riera de Cassoles, la frontera natural amb l’antic municipi de Gràcia, que coincideix amb el traçat actual del carrer.

El canvi de nom d’aquesta avinguda arriba després d’una reivindicació veïnal liderada per la Plataforma Riera de Cassoles, fundada el 2015 i que va aconseguir recollir més de 5.000 firmes. Posteriorment els consells plenaris de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi hi van votar a favor. Aquest canvi de nom ha estat criticat per un grup de veïns que formen part de la Plataforma Príncep d’Astúries Veïns i Comerciants.

A la festa d’inauguració hi va assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, que va aparèixer per sorpresa. Torra és veí de l’avinguda. També hi van ser el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, el diputat d’ERC Gerard Gómez del Moral i el candidat a conseller de districte per la CUP Bernat Julià.

OBRES ACABADES
L’estrena de l’avinguda de la Riera de Cassoles va coincidir amb la finalització de les obres per transformar la via, que ha guanyat espai per als vianants i ha limitat una mica la presència de cotxes. El nou disseny del carrer fa que tingui unes voreres més amples i diferents zones noves d’estada. També hi ha més passos de vianants i més arbrat i vegetació.

Pel que fa als carrils de circulació, s’ha passat de quatre a tres: dos de baixada –un per a autobús i un per a cotxes– i un únic carril de pujada compartit per a cotxe i autobús. Per últim, també s’ha millorat la il·luminació i s’ha col·locat un nou paviment que redueix la contaminació acústica.