Els dos vencedors de la prova llarga. Foto: Claror

Sergi Masip i Florence Bertholet es van convertir, el passat dissabte 3, en els vigents reis del Cros de Can Carelleu. Masip va aconseguir trencar la tirania de Jordi García, que havia guanyat la prova en les cinc edicions anteriors, mentre que Bertholet es consolida com un dels grans noms de les curses de muntanya del moment i va aconseguir la seva quarta victòria consecutiva a Collserola. La prova, una de les més prestigioses d’aquesta modalitat, ja s’ha consolidat en el calendari atlètic hivernal i va reunir prop de 600 atletes.

Aconseguir aquesta victòria, però, no va ser fàcil per a Masip, que va protagonitzar un frec a frec intens amb García, que volia tornar a posar-se la corona com a campió de la muntanya de la ciutat. La diferència entre els dos atletes va ser mínima (Masip va completar la prova en 1 hora, 17 minuts i 35 segons, 23 segons menys que el rei destronat), mentre que el tercer en discòrdia va ser Daniel Baena, que va acabar el recorregut de 17 quilòmetres quatre minuts després que ho fes el vencedor.

Bertholet, per la seva banda, va tornar a demostrar que és la gran especialista d’aquesta distància i va dominar la prova en solitari gairebé des del començament. La francesa va aturar el cronòmetre en 1 hora, 37 minuts i 11 segons; la segona classificada (Monica de Mier) va arribar sis minuts després i la tercera (Andrea Hom), nou.

El matí també va servir perquè es disputés la cursa de 9 quilòmetres, que van guanyar Emilio Fernández i Mireia Sancho i el Cros infantil de 2 quilòmetres.