El Poliesportiu de la Salle va vibrar amb el torneig. Foto: A. Álvarez / FCTT

Jonathan Groth és el nou campió del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tenis de Taula. En la seva primera participació, l’actual número 24 del món i vuitè millor jugador europeues va convertir en el primer palista danès que inscriu el seu nom al palmarès de campions.

La 33a edició del TICB es va disputar el passat 23 de novembre al Poliesportiu la Salle, que va tornar a registrar una molt bona entrada (amb tres quartes parts de l’aforament cobertes), i per on van desfilar alguns dels millors jugadors del moment.

Groth es va imposar per 3-1 al romanès Ovidiu Ionescu per guanyar el títol (el romanès també debutava en el campionat) en un gran partit. L’escandinau, únic jugador esquerrà de la competició, va tenir moltes més dificultats per accedir a la final, ja que va haver de suar per superar el suec Jon Persson per 3-2 en un partit en el qual es van veure alguns dels punts més espectaculars del campionat.

MORALES FA HISTÒRIA
L’edició d’enguany del TICB, però, va tenir com a fet més destacat la participació, per primer cop en la història, d’un palista amb discapacitat, l’esparreguerí Jordi Morales, vigent campió del món de la classe 7 i campió d’Europa per equips, a més de doble medallista en Jocs Paralímpics (Atenes 2004 i Londres 2012).

El baixllobregatí va perdre en la primera ronda contra Vladimir Samsonov, però la seva participació serveix per reivindicar que només hi ha un tenis taula i que tothom hi té cabuda.