La primera fase de la temporada és a punt d’acabar. Foto: JMSG

Entre demà i els dies 13 i 20 d’aquest mes estan marcats en vermell al calendari del Jesús-Maria. El conjunt de Sant Gervasi es jugarà, en aquestes tres jornades, l’accés a la segona fase per aspirar a l’ascens a la Segona B de futbol sala o bé per jugar per la permanència a Tercera Divisió.

El calendari, però, ha volgut que l’equip de Juan Esteban Pinilla se la jugui contra els dos millors de la categoria; un cop hagi superat el partit contra l’Estel Vallseca, el Jesús-Maria jugarà el dissabte 13 a la pista del líder, l’AE les Corts UBAE (a la primera volta els de Sant Gervasi van perdre per 3-5 contra el conjunt cortsenc), mentre que una setmana més tard, en l’últim partit d’aquest primer tram de la lliga (els de Sant Gervasi tindran jornada de descans per la configuració imparella d’equips) l’equip rebrà l’AE Xarxa Horta el dissabte 20 en una tarda que promet emocions fortes.

Això, però, obliga l’equip a fer els deures si no vol convertir-se en un espectador impotent en la darrera jornada, l’últim cap de setmana d’aquest mes, quan els seus rivals sí que tindran l’ocasió de sumar més punts.

Els tres primers classificats de cadascun dels quatre grups, és a dir, els 12 millors de la categoria al final de la primera fase, tindran dret a seguir somiant amb l’ascens. Se subdividiran en dos grups de sis, que tornaran a jugar tots contra tots. Els dos campions de cada grup es jugaran l’ascens a Segona B en una eliminatòria play-off a partit únic.

En canvi, els equips que acabin la primera fase entre la quarta i la novena plaça de cadascun dels quatre grups aniran a parar a quatre nous grups de sis conjunts cadascun, que tindran com a objectiu evitar el descens a la Divisió d’Honor Catalana.