L’eix comercial Sarrià s’ha vist afectat per la pandèmia. Foto: Ajuntament

L’eix comercial de Sarrià és un dels eixos de la ciutat que ha patit un nombre més alt de tancaments de botigues, una desena, durant i després del confinament. La xifra, que surt d’una enquesta de la Fundació Barcelona Comerç, s’explica perquè és una de les zones comercials de la ciutat on hi ha menys locals de propietat, amb lloguers alts i la presència de cadenes o, també, petits locals familiars amb economies personals molt lligades al negoci.

“Ara tot depèn de les vendes dels pròxims mesos i la campanya de Nadal. Si no van bé i no s’aproven noves mesures econòmiques i fiscals que afavoreixin al comerç, el 20% del comerç i serveis d’hostaleria i restauració dels eixos de proximitat de Barcelona es podria veure obligat a tancar”, diu el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell. Vendrell considera que “aquests pròxims mesos seran vitals per saber realment quantes botigues poden superar el sotrac de la pandèmia. La primera oportunitat per regularitzar la situació, les rebaixes d’estiu, no ha tingut els resultats desitjats”.

En general, segons Barcelona Comerç, al conjunt de la ciutat la restauració és l’activitat que pateix més tancaments als eixos de proximitat.

COMERÇ AL CARRER
D’altra banda, el passat 3 d’octubre l’Eix Sarrià va celebrar una nova edició del Comerç al Carrer, que en aquesta ocasió es va fer als passejos de la Bonanova i de la Reina Elisenda de Montcada, entre la Via Augusta i el carrer de la Duquessa d’Orleans. Enguany es va escollir aquesta ubicació perquè era la que permetia garantir millor totes les mesures de seguretat contra la pandèmia.