La reforma del Mercat d’Horta començarà entre el 2022 i el 2023. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha anunciat que la reforma que hi ha prevista de set mercats municipals fins a l’any 2023 (Abaceria, Sant Andreu, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany i Sagrada Família) tindrà un cost de 70 milions d’euros. En paral·lel, també s’invertiran gairebé 23 milions d’euros per fer obres de millora i manteniment –algunes ja estan en marxa– en altres mercats i 2,8 milions en el pla de digitalització d’aquests equipaments.

De la partida de 70 milions d’euros, 63 milions són per a la construcció dels nous mercats de Sant Andreu, l’Abaceria, Montserrat i Horta. Les obres de l’Abaceria i de Sant Andreu van començar fa temps, mentre que les del mercat de Montserrat arrencaran entre el 2022 i el 2023 i a Horta està previst que durant aquest any es construeixi el mercat provisional i que les obres de transformació de l’actual també comencin entre el 2022 i el 2023.

Pel que fa als mercats de Galvany, Sagrada Família i Besòs, estem parlant d’una reforma i no d’una gran transformació com en els altres quatre casos. En aquests tres el consistori invertirà 7,5 milions d’euros. En el cas del Besòs la inversió forma part de la segona i última fase de la seva millora i les obres ja estan en marxa.