Una cambrera obrint un bar. Foto: Aina Martí / ACN

El Gremi de Restauració de Barcelona presentarà un recurs contenciós administratiu al TSJC contra la resolució de la Generalitat que estableix un horari d’obertura als bars i restaurants de sis hores i mitja diàries amb un aforament màxim del 30% i en demanarà la suspensió cautelar després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc.

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha insistit que “el dany que estan causant les restriccions és desproporcionat” i ha posat en dubte l’eficàcia de la mesura. “El pronunciament del TSJPB, en la línia d’atendre el crit d’auxili dels restauradors, hauria de fer reflexionar els magistrats del TSJC”, ha afegit.

Aquest no serà el primer recurs que presenti l’entitat. El Gremi de Restauració ha qüestionat en diverses ocasions les resolucions del departament de Salut i, tot i al·legar arguments molt similars als que ha fet servir la restauració basca, el TSJC les ha denegat “de manera sistemàtica”, lamenta l’entitat. “Correspon als tribunals confirmar que l’actuació de l’administració s’ajusta a la legalitat, especialment en moments d’excepcionalitat com l’actual. Ni els polítics ni els experts es troben per sobre o al marge de la llei”, afegeix Pallarols.