El comerç no essencial podrà obrir els caps de setmana. Foto: M. C. Pla/ACN

Les associacions del sector del comerç Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i PIMEComerç han celebrat que la Generalitat permeti als comerços no essencials tornar a obrir els caps de setmana a partir del 20 i 21 de març.

Es tracta d’una mesura que el sector havia reclamat reiteradament en les darreres setmanes, ja que les facturacions en dissabte suposen entre un 16% i 20% dels ingressos setmanals, segons han recordat en un comunicat conjunt. Després de la decisió del Procicat, les associacions han desconvocat l’acció que tenien prevista per dissabte, en què convidaven les associacions de comerciants, gremis i establiments comercials a obrir els seus locals i les botigues de 10 del matí a una del migdia en senyal de protesta.

MÉS PETICIONS
Amb tot, però, les associacions continuen demanant que es permeti recuperar la normalitat i reobrir tota mena de comerços, com els que tenen una superfície superior als 800 metres quadrats i que la restauració pugui ampliar el seu horari fins a les deu de la nit. També, en el cas de la que es troba a l’interior dels centres comercials, que pugui reobrir després de 235 dies tancada.