Artadi, durant la seva intervenció als Esmorzars amb el Comerç. Foto: ACN

Els esmorzars que estan organitzant els representants del comerç local, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, amb els diferents candidats a l’alcaldia van tenir el 28 de març Elsa Artadi, número dos de la candidatura Junts per Catalunya, com a convidada.

Durant la seva intervenció Artadi es va mostrar molt crítica amb el govern de Barcelona En Comú, a qui va acusar de “no escoltar el sector privat” i va lamentar que “no està havent-hi col·laboració público-privada, perquè no hi ha diàleg”. La número dos de Junts per Catalunya va destacar dos reptes que, segons ella, afronta el sector del comerç. El primer seria la seva adaptació a les condicions actuals del mercat i com aquest s’hi ha d’adaptar per seguir sent competitiu, mentre que l’altre és “com gestionar i millorar els milions de desplaçaments basats en comportaments absurds”.

Pel que fa al Top Manta, una de les qüestions que aixeca més polèmica entre els comerciants, Artadi va apostar per fer una “contenció” a causa de les dificultats per erradicar-lo. A més, va criticar que Colau “justifiqui” aquesta pràctica perquè està “condemnant els més vulnerables”. “És un problema social evident al qual s’ha de donar una sortida social, però no és que cadascú faci el que vulgui”, va concloure.

LA PROMESA DE COLAU
Tres dies abans d’Artadi, la protagonista de la trobada va ser l’alcaldessa Colau, que va prometre 30 milions d’euros per rehabilitar 150 locals comercials, que també tindrien lloguer assequible.