Els jardins ofereix una vista espectacular de la ciutat. Foto: Ajuntament

La diversitat cultural és una dels trets més destacats de Barcelona i els Jardins de Laribal en són una bona mostra. D’estil arabesc i inspirats en els jardins del Generalife de Granada, aquests jardins s’enfilen per Montjuïc des del passeig de Santa Madrona en un continu d’escales, camins, terrasses i racons que amaguen arbres exòtics, pèrgoles romàntiques i un bon nombre de fonts. Entre elles, la Font del Gat.

L’Exposició Internacional del 1929 va transformar Barcelona i, en particular, l’entorn de Montjuïc. I una de les noves instal·lacions més importants van ser aquests jardins majestuosos. Jean-Claude-Nicolas Forestier i Nicolau M. Rubió i Tudurí van dissenyar-los seguint un nou estil paisatgístic amb elements mediterranis com a punt de partida, però combinats amb d’altres procedents dels antics jardins àrabs i dels cármenes de Granada: rajoles, aigües ornamentals i testos amb flors col·locades en baranes.

Tot passejant per les terrasses superposades es poden descobrir petits tresors, com ara les escultures Estival, de Jaume Otero, un nu femení fet en marbre; La noia de la trena, de Josep Viladomat, un altre nu de dona, però de bronze; o una font de ceràmica esmaltada obra del ceramista Llorenç Artigas.

Entre tots els atractius del parc destaca l’escala del Generalifeque connecta els jardins de Laribal amb els del Teatre Grec i que està inspirada en els jardins de Granada, amb cascades al passamà, estanys de pedra i bancs per reposar. I la Font del Gat, que ocupa el pendent més alt, i que era el lloc de trobada preferit dels barcelonins de primers de segle.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram