Finestra destrossada Marina

La finestra d’un balcó destrossada pel vandalisme. Foto cedida

“Els veïns no poden viure preguntant-se si els hi tiraran alguna cosa contra casa seva”. Amb aquestes paraules la presidenta de l’Associació de Veïns del Polvorí, Eva María García, parla del vandalisme que fa mesos que pateixen “unes catorze” famílies del carrer Mare de Déu de Port des dels seus habitatges, on s’han tirat llambordes, ous o pilotes de golf. “M’han arribat moltes queixes, hi ha veïns que tenen por”, insisteix.

Un dels veïns afectats és l’Albert Torras, qui assegura que els objectes han trencat vidres i també teules. Les últimes, fins i tot, han arribat a caure al pati d’avall, on “podrien haver fet mal una persona”. Això no és tot. “Una pilota de golf va entrar a casa per la finestra i em va impactar a la panxa”, assegura.

Davant d’aquesta situació, alguns veïns es van trobar dijous passat amb el regidor Marc Serra. Pocs dies després, el regidor deixava clar a Twitter que “la solució passa per més educació i un veïnatge més responsable i cohesionat. Mentrestant, posarem els mitjans perquè els veïns pugueu estar segurs i descansar”.

Aquesta declaració, indica Torras, es va traduir en la instal·lació, fa dos dies, d’unes tanques a davant de les finques afectades. Encara es desconeix, admet aquest veí, fins a quin punt funcionaran: “Les pedres poden passar, però ho tenen més difícil. Durant aquest mes avaluarem com funcionen”. García, per part seva, veu amb bons ulls aquesta mesura, però creu que no és suficient. “L’Ajuntament ha de buscar més solucions”, conclou.