Cantonada futura residència

La cantonada on s’ubicarà la futura residència. Foto: Google Maps

D’aquí no gaire, una de les cantonades del costat dels Jardins de les Tres Xemeneies, on ara hi ha una benzinera, un taller mecànic tancat i la discoteca Brisas, es transformarà en una residència privada d’estudiants de 400 places. La residència tira endavant després que l’Ajuntament hagi aprovat definitivament el projecte.

Pel que fa a l’impacte que tindrà al barri del Poble-sec, de moment entre el veïnat la reacció és positiva. El president de l’Associació de Veïns del Poble-sec, Sergi Gàzquez, veu amb bons ulls que es faci una residència en aquest punt del barri, ja que, entre altres, ajudarà a “dinamitzar el comerç”. Això sí, apunta que caldrà controlar que no acabi sent un ‘hostel’ que atragui turistes joves que facin botellades als Jardins de les Tres Xemeneies. “Estarem molt atents perquè no passi”, recalca Gàzquez. Per part seva, el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, valora positivament aquesta “injecció de joventut” i que es regeneri la cantonada on s’ubicarà. “Millor que hi hagi una residència que la discoteca”, afirma.

Tot i les millores que la residència pot implicar en el barri, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va admetre els problemes que poden donar a la ciutat certs espais com aquest. “Algunes residències no són benvingudes perquè poden impactar en l’entorn, però tenim l’obligació de tramitar l’expedient”, va assenyalar Sanz.