veines tapioles

Sindicat de Llogateres i el veïnat de Tapioles 15 reclamen la renovació dels lloguers. Foto: Twitter (@SindicatLloguer)

Els veïns de la finca del número 15 del carrer Tapioles, al Poble-Sec, han presentat aquest matí la lluita que han posat en marxa per l’arribada d’un fons d’inversió com a nou propietari de l’edifici. L’anunci l’han fet conjuntament amb el Sindicat de Llogateres en una roda de premsa a davant del mateix bloc.

Els afectats han exigit que se’ls renovin els contractes de lloguer “sense pujades” perquè, segons el Sindicat, el fons d’inversió Second House pretén reformar l’edifici i vendre els habitatges, fet que podria comportar l’expulsió dels veïns.

De fet, tal com han explicat el Sindicat i els inquilins a la roda de premsa, fa uns mesos es va informar els veïns sobre l’operació de compravenda amb el contracte d’arres ja signat. A continuació, afirmen que la nova propietat els va dir que mantindria la situació dels seus contractes actuals, però un cop la compra sigui ferma cap al desembre, ja els podran rescindir els contracte i demanar-los “que marxin en el termini d’un mes”.

Amb tot, a l’edifici hi viuen onze famílies, quatre de les quals amb un contracte de lloguer indefinit de renda antiga. Ara, Sindicat i veïns tenen previst reunir-se demà amb la propietat per demanar la renovació dels contractes sense augments de preu. També volen evitar que es toquin els lloguers de renda antiga, tot i que la llei permet fer-ho si es fan reformes. En aquest sentit, el Sindicat demana que, si les obres es fan, “responguin a les necessitats reals dels veïns i no a l’interès de l’especulació”.