Brutícia plaça Joan Corrades

La plaça Joan Corrades, fa pocs dies. Foto: Twitter (@ttv43)

L’Ajuntament ha organitzat per a aquest dijous 16 de juny una passejada per detectar amb el veïnat quins són els punts negres de brutícia del barri d’Hostafrancs. Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs esperen que aquesta iniciativa serveixi per millorar una situació que està lluny de ser correcte. Tal com diu el secretari de l’entitat veïnal, Jordi Clausell, el principal problema és que hi ha persones que tiren, entre altres, brossa a terra o bosses d’escombraries fora dels contenidors. Aquesta situació, afirma, l’empitjoren algunes gavines que trenquen les bosses per agafar menjar i, en conseqüència, escampen els residus pel carrer.

Per tal de millorar o revertir aquesta situació, Clausell creu que cal més control per part de l’Ajuntament: “Hauria d’haver-hi agents cívics que cridin l’atenció a les persones que protagonitzen actituds incíviques i, en cas d’haver-ho de fer més d’una vegada, sancionar-les”. Paral·lelament, afegeix, l’entitat veïnal també va començar a mobilitzar-se fa un mes impulsant una campanya contra l’incivisme. Per part seva, fonts municipals indiquen que es destinen més de quatre milions d’euros a la neteja del districte. I pel que fa a Hostafrancs, fa mesos que s’han pres mesures a la plaça Joan Corrades i els entorns del mercat d’Hostafrancs.

Inseguretat

Pel que fa a la inseguretat, també hi ha coses a millorar. Un exemple és una baralla multitudinària de fa uns dies que va tenir lloc a la carretera de la Bordeta, just a la frontera entre els barris de la Bordeta i d’Hostafrancs. Va acabar amb dues persones ferides per arma blanca i, a més, assenyala Clausell, va “empipar” els veïns. “Feia mesos que avisàvem que en aquella zona es produïen baralles i hi havia sorolls”, afirma.