El teatre El Molino s’obrirà al barri i a la ciutat. Foto: Ajuntament

Després de dos anys tancat per dificultats econòmiques, a l’emblemàtic teatre El Molino li ha arribat el moment de començar una nova vida. L’Ajuntament va anunciar divendres la seva compra per 6,2 milions amb l’objectiu de convertir-lo en un equipament cultural municipal, que es preveu que començarà a funcionar el 2022. “És fonamental salvar El Molino”, va dir l’alcaldessa Ada Colau, al mateix temps que va afegir que, si l’Ajuntament no hi hagués intervingut, hauria pogut acabar en mans “d’un fons voltor o d’un interès privat que podria deteriorar la identitat del teatre”.

REACCIÓ VEÏNAL
Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec aplaudeixen la iniciativa perquè és una manera d’obrir de nou el mític teatre al barri i a la ciutat i, a més, perquè hi havia el risc que empreses privades en fessin un prostíbul, tal com va alertar l’antiga propietària, Elvira Vázquez. “Al barri això només li aportaria problemes i ja en tenim prou”, apunta el president de l’agrupació d’entitats, Antoni Reig.

En paral·lel, Reig també veu amb bons ulls que el regidor Marc Serra hagi convidat la Coordinadora d’Entitats a participar a partir del mes de setembre en un concurs d’idees culturals per dissenyar el futur del Molino. Reig considera que seria positiu que entitats amb falta d’espai poguessin utilitzar algunes de les sales del teatre. “Aquí hi ha molt moviment associatiu, però poc espai”, sentència.