Un moment de la visita de Xavier Trias a l’Eix Comercial Creu Coberta. Foto: Junts

El candidat de Junts a les eleccions municipals, Xavier Trias, va visitar ahir l’Eix Comercial Creu Coberta per conèixer de primera mà la realitat dels comerciants i es va comprometre a millorar i potenciar el comerç de proximitat a la ciutat.

Acompanyat per membres de l’associació, Trias va recórrer el carrer d’Hostafrancs, aturant-se en diversos comerços, i va visitar el mercat municipal. “Tot el meu suport i sempre al costat del comerç de la nostra ciutat i els seus eixos comercials. Les botigues de barri ens ajuden a fer la ciutat que volem, més viva, més segura, més cohesionada”, va sentenciar Trias, al final de la trobada.

Més seguretat sense perdre centralitat

Albert Torras, cap de comunicació de l’eix comercial, va ser un dels  integrants de l’entitat que va acompanyar Trias en el seu recorregut. Els comerciants li van transmetre la seva preocupació per l’augment de persones sense llar al barri i la necessitat de prevenir aquest fenomen. També es va parlar de les activitats festives a l’avinguda Maria Cristina. Els botiguers no hi volen renunciar, però demanen molt més control. “Ens interessa ser un punt de centralitat. Si es fan activitats, molt millor, perquè hi ha fluxos de gent i això vol dir fluxos de clients. Però no a qualsevol preu”, explica Torras.

Els representants de l’eix van demanar a Trias que durant les eleccions es parli de com ajudar el comerç de proximitat des de tots els àmbits: amb millores urbanístiques, fiscals, fins i tot legals, per agilitzar la concessió de llicències o permisos. En concret, es va parlar de la peatonalització del carrer els caps de setmana, una mesura que va començar fa tres anys. Els comerciants volen mantenir-la i fins i tot ampliar-la. “I si el nostre carrer es convertís en el Portal de l’Àngel de Sants-Hostafrancs?”, es pregunta Torras.