Busos clàssics

Dissabte es podrà gaudir de la col·lecció de busos clàssics de TMB. Foto: TMB

El tram de l’avinguda Maria Cristina, entre la plaça Espanya i l’avinguda de Rius i Taulet, acollirà demà una nova edició de l’exposició Internacional d’Autobusos Clàssics Barcelona després de dos anys d’absència. La mostra, que es podrà visitar de les 16 a les 21:30 h, l’organitzen TMB, la Fundació TMB, Sagalés i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

Així doncs, s’exhibiran una cinquantena de vehicles històrics, com ara el Dodge 265, el Chausson 59, l’Aclo 410 de dos pisos, dos busos turístics, tres Pegaso, el minibús 4224 i el Tilling Stevens, que s’ha afegit aquest any a la col·lecció un cop ha acabat el seu procés de restauració.

Al costat dels vehicles històrics, s’exposaran autobusos amb l’última tecnologia —gas natural comprimit, híbrids i elèctrics purs, hidrogen— incorporats recentment a la flota de TMB i que destaquen per les baixes emissions o l’absència total d’emissions contaminants. Per exemple, estarà en exhibició un dels vehicles CaetanoBus H2 propulsat per hidrogen.

Durant la jornada també hi haurà un espai per als més petits, on es faran diferents tallers relacionats amb el món de l’autobús amb la participació de TMB Educa, el projecte educatiu de TMB, juntament amb la casa Jovi, que portaran el seu JoviBus, on es podrà pintar, dibuixar i jugar amb plastilina.