El carrer Blai, el punt més problemàtic del Poble-sec. Foto: Línia

La plataforma Som Paral·lel ha convocat per aquest dissabte a les 12 del migdia una manifestació contra “la gentrificació causada pel turisme” –el procés de transformació urbana que desplaça la població local– que sortirà des de la cantonada del carrer Blai amb el carrer Salvà, on des de fa un any s’està construint un nou alberg juvenil que pràcticament ja està acabat.

Thaïs Gutiérrez, membre de la plataforma Som Paral·lel, explica a Línia Sants que la mobilització de dissabte busca “mostrar la nostra oposició, una vegada més, contra la massificació que provoca el turisme i la construcció d’hotels, restaurants i bars”. Dijous passat Som Paral·lel va organtizar una xerrada a la biblioteca del Poble-sec, juntament amb l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, per mostrar el seu rebuig a aquest alberg i debatre sobre els efectes que provoca el turisme a la ciutat.

Al mateix temps, Gutiérrez recorda que el carrer Blai “ja té un historial prou complicat perquè encara hagi d’acollir un altre alberg”. Tot i l’enuig de Som Paral·lel, l’alberg obrirà d’aquí no gaire, ja que té tots els permisos en regla i els va obtenir abans de la moratòria.

UN CARRER POLÈMIC
Blai s’ha convertit des de fa temps en l’eix de moltes protestes veïnals que denuncien “la massificació de bars i restaurants” que hi ha. Des de fa uns mesos les terrasses dels establiments han de tancar a les onze de la nit, de diumenge a dijous, i a les dotze de la nit els divendres i dissabtes.