L’exterior de l’estació, ple de gent. Foto: Miquel Codolar / ACN

Centenars de persones es van concentrar el passat 28 d’octubre davant dels accessos de l’estació de Sants en resposta a una nova convocatòria dels CDR per mostrar el rebuig a la sentència de l’1-O i que tenia com a objectiu encerclar l’edifici.

Els Mossos d’Esquadra, però, van evitar amb un ampli dispositiu que els manifestants accedissin a l’interior del recinte i es van tancar de manera preventiva alguns dels passos. Durant la protesta, els concentrats van cridar consignes com ‘Llibertats presos polítics’, ‘No tinc por’, ‘Ni un pas enrere’, ‘Mossos mercenaris’ o ‘No us mereixeu la senyera que porteu’. També van cantar L’estaca.

La concentració va aconseguir dificultar l’accés a l’estació, tot i que en cap moment es va aconseguir el bloqueig total. A la porta principal alguns manifestants van fer un cordó humà per impedir que els viatgers poguessin entrar a l’estació.

Tot i que en un principi els concentrats van intentar encerclar tota l’estació finalment no van poder i van tornar-se a col·locar a la porta principal per dificultar al màxim possible l’accés. Això va provocar que es visquessin moments de tensió entre els manifestants i els policies i també amb els passatgers a qui se’ls impedia l’entrada a l’estació.