Gaudir amb els guarnits és un dels al·licients de la festa. Foto: Twitter (@janetsanz)

Ja hi tornem a ser. Dissabte 24 d’agost tornarà a posar-se en marxa la Festa Major de Sants, que omplirà el barri d’alegria, de cultura popular i de propostes de lleure perquè tothom oblidi la calor (o, si més no, que tingui raons per intentar-ho fer). La celebració es posarà en marxa el dia del patró del barri, Sant Bartomeu (l’ofrena floral serà el primer acte de la celebració, a les 10 del matí a l’església de Santa Maria de Sants) i s’allargarà durant els següents vuit dies, fins a l’1 de setembre, quan el Piromusical posarà el punt final al programa.

A més, aquest 2019 i per primer cop en molts anys la celebració no se solaparà cap dia amb la Festa Major de Gràcia, que començarà dijous 15 i s’allargarà fins dimecres 21. La primera gran jornada de la Festa Major de Sants serà la que se celebrarà el dia 24 a la tarda al parc de l’Espanya Industrial.

De fet, un dels canvis d’enguany serà que la Cercavila no es posarà en marxa ni des de la plaça de Sants ni des de cap altre punt del barri, sinó que l’Espanya Industrial serà l’escenari de tots els actes de cultura popular de rigor, a càrrec de les colles del barri com els Gegants, la Banda del Triangle o els Tabalers. Cap a les set de la tarda es farà la representació de l’espectacle Expressions del món. Els Borinots s’encarregaran de posar el punt final a aquesta primera jornada alçant pilars i castells.

El pregó, que llegirà el polifacètic Toni Rovira des del balcó de la Casa del Mig, servirà per anunciar que, definitivament, la Festa Major ja haurà començat.

CAMÍ CAP AL BICENTENARI
La Festa Major celebra enguany la seva 182a edició (de forma discontínua, ja que durant molts anys de la dictadura franquista es va prohibir, com tantes i tantes representacions de la cultura popular del país) i, per tant, s’encamina de forma imparable cap al seu bicentenari.

La inclusió, protagonista: una Festa Major per a tothom

Com sempre, la Federació i totes les entitats que col·laboren amb la festa no volen que ningú se la perdi; que sigui una Festa Major per a tothom. Per això, donant continuitat al que ja s’ha fet durant les edicions més recents, molts dels actes unitaris del calendari estaran audiodescrits o adaptats per als veïns i els visitants que tinguin discapacitats visuals o auditives.

El pregó, el dia 24 a les vuit del vespre, serà la primera d’aquestes cites que tindrà un intèrpret en llengua de signes i que també estarà adaptat per a les persones que tinguin discapacitat auditiva.

Tres dies més tard, a les cinc de la tarda de dimarts 27, es farà l’habitual visita audiodescrita per a persones amb dificultats de visió (cal fer la inscripció a SUBTIL, l’associació que l’organitza), mentre que el mateix dia les persones amb mobilitat reduïda també podran gaudir de la Ruta històrica per Sants. Aquesta darrera proposta, una de les més demandades en totes les edicions, també es farà el dimecres, el dijous i el divendres de la festa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram