Els joves van ser els protagonistes del primer acte. Foto: Congrés d’Habitatge

El primer Congrés d’Habitatge de Catalunya, que se celebrarà aquesta tardor, va començar a escalfar motors dissabte passat des de Sants. I és que el Casal Jove de Sants va acollir el primer dels quatre debats temàtics que se celebraran abans del Congrés.

La primera jornada de debat, batejada amb el nom de Vols viure amb els teus pares fins als 30 anys?, va girar al voltant dels problemes del jovent per trobar habitatge. La trobada va reunir una cinquantena llarga de nois i noies que van debatre sobre els problemes que el jovent té actualment per accedir a un habitatge digne. Durant el debat també es va parlar sobre el paper que els joves han de tenir en el moviment per l’habitatge.

DOS DEBATS MÉS
El districte, en aquest cas el barri del Poble-sec, tornarà a ser protagonista aquest divendres, ja que l’Ateneu la Base acollirà el segon debat de preparació del Congrés d’Habitatge de Catalunya. En aquest cas, es farà una taula rodona sobre la lluita sindical en el món de l’habitatge.

Els actes al districte, però, no s’acabaran aquí, ja que el 10 d’octubre la Lleialtat Santsenca acollirà la tercera jornada de debat. La temàtica de la trobada tindrà a veure amb la perspectiva feminista que també té la lluita per l’habitatge. Sota el títol ‘La lluita per l’habitatge: la nova trinxera del feminisme’, es parlarà, entre altres qüestions, sobre com les dones són el col·lectiu que sovint pateix més la precarietat immobiliària.

El Congrés d’Habitatge de Catalunya l’organitzen diferents entitats que lluiten pel dret a l’habitatge per “obrir un procés de debat i organització des de baix”.