Els carrers de Sants i Creu Coberta seran zona 30. Foto: Google Maps

Els carrers de Sants i Creu Coberta es convertiran en la primera via principal de la ciutat que tindrà la velocitat limitada a 30 quilòmetres per hora.

L’anunci el va fer a finals de gener la tinent d’alcaldia de Mobilitat Janet Sanz i la regidora, també de Mobilitat, Rosa Alarcón. Sanz va afirmar que es tracta “d’un eix comercial on no té sentit la preeminència del cotxe”, mentre que Alarcón va explicar que durant aquest any “es posaran senyals i es faran canvis en els semàfors per reduir la velocitat”.

DISSABTES SENSE COTXES
Una altra mesura, aquesta de caràcter més simbòlic, serà el tall al trànsit que es farà el primer dissabte de mes a la tarda –entre les cinc i les nou– a partir del març. A banda de fer-ho al carrer de Sants i de Creu Coberta, l’Ajuntament també aplicarà la mesura a la Via Laietana i a Aragó.

La notícia ha estat molt ben rebuda per als dos eixos comercials de la zona, Sants Establiments Units i Creu Coberta. En declaracions a Sants 3 Ràdio, Lluís Josep Marticella, de Sants Establiments Units, es mostra molt satisfet amb la decisió i destaca que serà “molt positiu per al comerç i per als veïns i veïnes”. Marticella celebra que es podrà “passejar sense contaminació”.

Per la seva banda, Lluís Llanas, president de Creu Coberta, també celebra la notícia i remarca que la proposta “ha de ser la primera pedra per anar tallant més sovint el trànsit perquè els carrers han de ser per a la gent”.

Per últim, el regidor Marc Serra, també en declaracions a Sants 3 Ràdio, considera que la mesura, tot i ser simbòlica, “ha de servir perquè a poc a poc els cotxes vagin desapareixent i el veïnat recuperi el carrer com un espai de vida”.