Brutícia Poble-sec

Brutícia acumulada en un carrer del barri. Foto: Línia Sants

Poble-sec té una assignatura pendent amb la neteja. Així ho manifesta el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Antoni Reig, qui assegura que des de fa anys el barri detecta que hi ha un problema de brutícia, però el pitjor de tot és que, en els darrers mesos, la situació s’ha agreujat. “És una preocupació general en el barri. Hi ha una sensació d’abandonament amb el tema de la neteja”, afirma Reig en expressar una opinió que també comparteix el president de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, Sergi Gàzquez.

Gàzquez, per la seva banda, reconeix que no es pot dir que els serveis municipals no netegen, però considera que el servei és molt millorable i que, a més, hi ha un problema d’incivisme, com ara el de les botellades, que han anat en augment des de l’aixecament de l’estat d’alarma. “Quan es passa a netejar, per exemple, no s’aplica cap producte perquè se’n vagi la pudor d’orina de certs carrers”, apunta Gàzquez, qui diu que una zona problemàtica és la falda de Montjuïc, on també es fan botellades i hi ha campaments de sense sostre que generen brutícia.

L’Ajuntament es defensa

Per part seva, fonts municipals asseguren que aquest estiu l’Ajuntament ha fet l’augment més gran de neteja mai realitzat a la ciutat, ja que asseguren que són conscients que els usos dels espais públics han crescut durant la pandèmia.