Una imatge de la protesta de dissabte passat. Foto: Sotrac

Una vuitantena de persones que formen part del grup d’habitatge Sotrac –sorgit de la llista de socis del projecte del bloc La Borda que no van poder formar-ne part– van ocupar dissabte passat un dels tres solars de Can Batlló (a l’alçada del número 51 del carrer Constitució) per reivindicar que aquests tres espais es destinin a habitatge cooperatiu.

La protesta va formar part de la celebració de la Calçotada per l’habitatge cooperatiu. Des de Sotrac recorden que els tres solars “són propietat de l’Ajuntament i figuren a la promoció d’habitatge de protecció oficial” i denuncien que les tres parcel·les “estan buides i sense moviment”. Els integrants de la protesta van deixar una pancarta penjada amb el missatge “Volem solars com aquest per a habitatge cooperatiu” amb la firma de La Borda, La Diversa, La Dinamo i Can Batlló.

“EXCUSES BUROCRÀTIQUES”
Des del col·lectiu Sotrac consideren que l’habitatge protegit ha de ser una prioritat, especialment en un zona com Can Batlló, ja que és “un exemple cabdal” de les reivindicacions veïnals i un “símbol de l’empenta i implicació de moltes persones”. En aquesta línia, l’entitat veïnal lamenta les “excuses burocràtiques” que estan provocant que “aquests solars es quedin parats per inoperància” i avisen que seguiran protestant fins que aquests solars surtin a concurs”.

D’altra banda, els integrants d’aquesta entitat comparen la situació de l’habitatge cooperatiu a Can Batlló amb la del mercat lliure i recorden que el 70% dels pisos d’aquest darrer sector ja s’han aprovat i construït. Això demostra, asseguren, que “el mercat de l’especulació avança i depreda el nostre territori”.

Per últim, Sotrac denuncia que aquesta situació s’afegeix a la problemàtica dels desnonaments que es viu al conjunt de la ciutat, especialment els que tenen a veure amb l’impagament del lloguer.