La foto de família dels guanyadors. Foto: Districte

El premis Sants-Montjuïc, un dels guardons més importants del districte, van celebrar la 27a edició en una gala que va tenir lloc el passat dijous 21 de febrer a la seu del Districte. Montserrat Gili, la Fundació Sant Pere Claver i La Marina Viva van ser les persones i les entitats premiades.

Gili va ser premiada per la seva implicació i contribució al món de la sardana als barris del districte. Juntament amb el seu marit, Jaume Canals, va encarregar-se de l’organització de l’Aplec de la Sardana, una de les activitats més importants organitzades per la Federació de la Festa Major de Sants. Aquesta trobada té ja més de 30 anys, i cada vegada aconsegueix que vinguin cobles de més prestigi. De fet, des de fa dos anys, Gili és la vicepresidenta de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de la ciutat i actualment presenta el programa Sants Sardana, que s’emet tots els dissabtes i diumenges entre les 9 i les 10 del matí a Sants 3 Ràdio.

El reconeixement col·lectiu va ser per a la Fundació Sant Pere Claver per “la seva tasca social i sanitària i la seva vocació de servei als veïns i veïnes del Poble-sec” i d’altres barris del districte. L’entitat, que va néixer el 1948 (l’any passat va complir 70 anys), vetlla per atendre els col·lectius més vulnerables, especialment els infants i els adolescents, els sense-sostre, els immigrants i els refugiats.

Per últim, l’associació La Marina Viva va rebre el reconeixement a la innovació per l’organització de diferents activitats durant l’any passat. Segons el jurat, propostes com les Precampanades o On ets Marina? reforcen el sentiment de pertinença al barri i fan que els veïns, siguin d’on siguin, s’impliquin i vulguin participar-hi.