La ciutat està veient una millora en les xifres de l’atur. Foto: Albert Cadanet / ACN

“Barcelona té un horitzó clar: volem ser una ciutat amb més oportunitats per a tothom”. Són paraules del primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni. Les va pronunciar després de la darrera reunió entre l’Ajuntament i els agents socials i econòmics de la ciutat per traçar els objectius i les línies d’actuació fins a l’any 2030 d’un nou acord de ciutat per l’ocupació de qualitat.

Aquest acord ha de definir un full de ruta per als pròxims deu anys en matèria d’ocupació, incloent-hi perspectives de transformació social, sostenibilitat, innovació i abordatge de les desigualtats socials que compliquen l’accés al mercat laboral. Per assolir els objectius, es promourà la implicació de tots els agents socioeconòmics i la coordinació entre les diferents àrees i districtes municipals. També es revisarà el sistema de polítiques actives d’ocupació per millorar-ne l’eficàcia i l’impacte.

L’atur va a la baixa

Des de l’Ajuntament destaquen que, malgrat la pandèmia, l’atur a la ciutat va de baixada. A mitjans de juliol hi havia 85.000 aturats, lluny dels 96.000 que hi havia el març passat. A més, la reducció mensual de l’atur que es va produir el mes de juny, d’un 7,7%, és la caiguda més gran assolida en un sol mes des de l’any 2006.

En aquest sentit, el consistori insisteix que “la lluita contra la desocupació i la precarietat és una prioritat absoluta del govern municipal” i recorda que, en els últims anys, ja s’han fet moltes accions en aquesta línia.