Hasel, a la dreta de la imatge. Foto: El3.cat

L’Ateneu d’Hostafrancs va acollir el passat 24 de febrer la xerrada ‘Llibertat d’expressió en perill d’extinció’ que va celebrar l’organització independentista Poble Lliure i que va tenir com a protagonista el raper lleidatà Pablo Hasel.

Hasel, que uns dies més tard de l’acte va veure com l’Audiència Nacional el condemnava a dos anys de presó i a 24.300 euros per delictes d’enaltiment del terrorisme amb agreujant de reincidència, va afirmar que els seus tuits i cançons “són crítiques a la monarquia, és denunciar fets”. Hasel va afegir que “en l’independentisme burgès estava molt estesa la idea que, si fem les coses de forma totalment pacífica, no hi haurà repressió, però amb la meva condemna i moltes més s’ha vist que es pot patir la repressió si estàs fent mal al règim”.

El debat també va comptar amb les intervencions de cinc ponents que formaven part de la Plataforma d’Encausats de l’Operació Aranya, una operació duta a terme per la Guàrdia Civil per perseguir l’enaltiment del terrorisme a les xarxes socials. Per la seva banda, Guillem Fuster i Arkaitz Terrón, membres de l’organització Poble Lliure, també detinguts i jutjats, van parlar de la seva experiència i van reflexionar sobre la situació actual a Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram