Mossos

La patronal considera que ha de protegir “el prestigi i la reputació” del sector de l’oci nocturn. Imatge d’arxiu

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la patronal espanyola de l’oci nocturn, Spain Nightlife, han sol·licitat exercir d’acusació popular en el cas d’agressió sexual a una dona prop d’una discoteca al Poble Espanyol de Barcelona la matinada del dissabte 11 de març.

Les dues entitats han presentat la petició de forma conjunta al jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona, que porta la causa. Les dues entitats consideren que han de protegir “el prestigi i la reputació” del sector, i aporten a la petició diferents exemples de jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem que donen la raó a les seves postures.

“Triple distintiu de seguretat”

Les dues patronals subratllen a l’escrit que la discoteca, a prop de la qual va tenir lloc la presumpta agressió, té un “triple distintiu internacional de qualitat i de seguretat”, fet que, afegeixen, les legitima “encara més” per comparèixer a les actuacions en defensa del prestigi del sector i del d’aquest local en particular.

Un local, afegeixen, que “ha invertit molts esforços, més enllà fins i tot dels legalment exigibles, per evitar que fets com aquests es produeixin al seu interior”. “Ara la seva imatge es veu danyada de forma injusta per haver passat un fet delictiu a les seves immediacions”.

Les entitats també subratllen que el sector de l’oci nocturn català “està invertint molts esforços en la lluita contra les violències sexuals”, per la qual cosa se senten “legitimades” per comparèixer en les actuacions. Alhora manifesten que ja exerceixen aquesta figura en un procediment instruït arran d’uns fets molt similars per violació i temptativa d’assassinat a Igualada el novembre del 2021.

En aquell cas, el jutjat d’instrucció va acordar acceptar que Fecasarm es presentés com a acusació particular perquè, per bé que el presumpte delicte s’havia comès als voltants d’una discoteca -com en el cas actual-, considerava “manifest” que havia quedat “danyada” la imatge de l’establiment i de tot el sector de l’oci nocturn en general.