Els veïns del Bloc Llavors, en una protesta antiga. Foto: Twitter (@canalla_vicky)

El començament d’any per a les sis famílies que ocupen sis pisos buits del bloc situat al número 38 del carrer Lleida, conegut com a Bloc Llavors, no està sent fàcil. I és que per a dilluns que ve està previst un nou intent de desnonament després que el passat mes d’octubre ja n’hi hagués, un d’ells de forma extrajudicial.

El col·lectiu de veïns ja ha deixat clar que la seva intenció, tal com han demostrat anteriorment, és seguir vivint a l’edifici. De fet, reivindiquen que durant els dos anys i mig que fa que viuen als pisos han donat vida a “vuit habitatges buits i també al barri fent activitats”, tot plegat amb la coordinació amb altres entitats veïnals. Al mateix temps afegeixen que durant aquest temps han aconseguit aturar quatre desnonaments, “l’últim després d’hores de tensió, carregues i una detinguda per qüestions merament racistes”.

DECRET D’HABITATGE
En paral·lel, el grup de veïns que ocupen aquests pisos, que són propietat d’un fons d’inversió, podrien veure’s beneficats pel nou decret per millorar l’accés a l’habitatge que la Generalitat va aprovar a finals d’any. Això, com a mínim, és el que ells consideren i tenen clar que és cap on enfocaran a partir d’ara la seva lluita, ja que els seus advocats ja estan treballant en la qüestió. En Borja, una de les persones que viu en un dels pisos ocupats, explica a Línia Sants que els veïns consideren que aquest cas “entra en el que marca el decret, ja que a més és retroactiu”. El decret, entre altres mesures, estableix que els grans propietaris hagin d’oferir un lloguer assequible a les famílies vulnerables que estiguin en processos de desnonament o que faci més de sis mesos que estiguin ocupant un habitatge sense títol habilitant.

JORNADA REIVINDICATIVA
D’altra banda, els veïns del Bloc Llavors organitzaran per aquest diumenge, un dia abans del possible desnonament, una jornada festiva i reivindicativa a davant del bloc per anar escalfant motors de cara dilluns, quan tenen clar que tornaran a plantar cara per evitar el desnonament.