A la residència Mossèn Vidal i Aunós hi han mort nou persones. Foto: Google Maps

La residència d’avis Mossèn Vidal i Aunós del barri de la Bordeta ha patit un total de 9 defuncions pel coronavirus i té el 50% dels seus pacients contagiats. El centre tenia 112 residents abans de l’inici de la pandèmia.

El centre ha pogut tenir coneixement d’aquesta gran quantitat de casos positius perquè va comprar els testos, veient que no n’arribaven des de les administracions. La greu situació d’aquesta residència ha fet augmentar el recel de les famílies cap al centre, després que fa tres setmanes la policia va detenir dos cuidadors per maltractar i abusar sexualment d’una àvia.

Després que s’hagi conegut  la situació d’aquesta residència, el regidor del Districte, Marc Serra, ha afirmat que el govern municipal feia tres setmanes que advertia sobre el que podia passar. “Durant aquestes tres setmanes s’ha passat de dos residents positius a 50 i no va ser fins divendres passat que es va fer una desinfecció, tot i que només dels espais comuns”, ha dit Serra. El regidor s’ha mostrat molt crític amb la Generalitat i ha dit que les dades de persones mortes a les residències d’arreu de Catalunya “són esfereïdores”.  “Com a Ajuntament estem disposats a posar tots els recursos que calguin”, ha conclòs.