L’Escola Sant Vicenç de Paül del barri d’Hostafrancs, tancat des de fa uns mesos, es reconvertirà de cara al curs que ve en un nou institut escola que naixerà de la fusió de l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Corominas. El nou centre serà l’Institut Escola Sants.

Tal com van informar l’Ajuntament i el Consorci d’Eduació el passat 10 de gener, el nou institut escola acollirà gradualment tot l’alumnat de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas. Aquest trasllat es farà fins al curs 2022-23, quan tot l’institut escola es traslladarà a l’actual Institut Joan Corominas. En aquell moment es decidirà el futur de les instal·lacions de l’institu escola, que podria convertir-se en un centre d’estudis postobligatoris.

Durant la roda de premsa de presentació del projecte, el president del Consorci, Josep Gonzàlez-Cambray, va destacar que es tracta del primer acord amb un centre concertat per augmentar l’oferta pública. L’Escola Sant Vicenç de Paül és propietat de les Filles de la Caritat, amb qui el Consorci ha firmat un conveni de lloguer de cinc anys més quatre de prorrogables.

Per la seva banda, Laia Ortiz, tinent d’alcalde i vicepresidenta del Consorci d’Educació, va destacar que es tracta del primer acord d’aquestes característiques “en dècades”.