Els consellers de Salut i d’Educació, Alba Vergés i Josep Bargalló, van presentar a finals d’octubre un acord de col·laboració que duran a terme amb les ONGs Open Arms i Creu Roja per a la realització dels cribratges en l’àmbit escolar. Aquest acord permet que les dues entitats s’incorporin formalment en els equips d’atenció primària del Departament de Salut per dur a terme els cribratges escolars.

El conseller Josep Bargalló va declarar que l’acord servirà “per garantir la continuïtat en la política de cribratges a la comunitat educativa”. Concretament, va assegurar que permetrà “continuar fent cribratges, fer-ne més i amb més garanties, i que això no signifiqui una tensió en l’atenció primària”, afegint que, de fet, aquest acord “ja estava funcionant”. “Creu Roja i Open Arms ja havien anat a les escoles i ja havien fet cribratges, ara volem que continuï aquest suport i que ho faci amb més força”, va detallar.

Per la seva part, la consellera de Salut, Alba Vergés, va destacar la importància d’aquesta col·laboració amb Creu Roja i Open Arms per fer proves diagnòstiques de Covid-19. “Volem arribar allà on es necessita i desplaçar-nos-hi”, va afirmar la consellera, la qual, a més d’agrair la tasca d’aquestes entitats, va subratllar que la seva feina “permet alliberar i mantenir la prestació de serveis de salut habitual i fer les proves de forma més àgil i completes, i això és molt important”.

Tal com va manifestar Òscar Camps, des d’Open Arms ja havien fet uns 13.000 tests massius en 22 dies a escoles de l’àrea metropolitana, mentre que hi ha 20 equips de Creu Roja al territori que en tres setmanes ja havien fet cribratges a més de 300 escoles.