La protesta es va fer el passat 8 de juny. Foto: El3.cat

Un centenar de persones es van manifestar el passat dissabte 8 de juny pel barri de Sants per protestar per l’intent d’un propietari immobiliari de desallotjar el bloc de pisos ocupat del carrer Gayarre a través de la controvertida empresa Desokupa.

Els manifestants, alguns dels quals duien màscares del propietari del bloc, van anar des de la plaça de Sants al número 42 del carrer Gayarre, passant per la carretera de Sants i altres carrers de l’entorn, amb pancartes amb lemes on es podia llegir ‘Gayarre es defensa’, ‘Fora matons i nazis dels nostres barris’ o’’Ni Desokupa ni Bardon, ni especuladors, ni matons, els barris no estan en venda’.

Durant el recorregut els manifestants van cridar consignes contra els Mossos d’Esquadra, Desokupa, l’especulació immobiliària i els neonazis. A l’asfalt davant del bloc van pintar el missatge ‘Gayarre es defensa’ i van preparar un sopar popular.

La portaveu dels manifestants, Llum Oliver, va explicar, en declaracions recollides per l’ACN, que el de Gayarre és un exemple concret de molts altres casos d’especulació i gentrificació a Barcelona. Oliver es va mostrar indignada amb la immobiliària, Desokupa, els Mossos i la Generalitat. També va explicar que de moment hi ha un “pacte de no agressió” amb Desokupa, tot i que va deixar clar que no se’n refia i va lamentar que no estan negociant “d’igual a igual” amb la immobiliària, sinó “sota la pressió” de Desokupa. Per això, va dir, volen que la Generalitat il·legalitzi empreses com Desokupa i modifiqui els protocols de Mossos per casos similars.