Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest cap de setmana dos cuidadors, un home i una dona, de la residència pública d’avis Mossèn Vidal i Aunós per maltractar i abusar sexualment d’una dona de 81 anys amb Alzheimer. La residència, situada al carrer Navarra del barri de la Bordeta, és propietat de la Generalitat i està gestionada per l’empresa privada Eulen.

La detenció dels dos cuidadors ha estat possible després que la filla de la dona va gravar durant diversos dies, amb una càmera oculta, els abusos i els maltractaments.  A l’habitació també hi està ingressat el marit de la víctima i pare de la denunciant, que té 84 anys i també pateix Alzheimer. Les imatges dels fets, publicades en exclusiva per TV3, demostren la gravetat dels abusos que la dona patia de forma recurrent. A la denúncia, a la qual ha tingut accés el diari El Periódico, també s’acusa dos cuidadors més. Un d’ells era l’encarregat de donar l’esmorzar a l’àvia. L’home es menjava pràcticament tot el menjar i només en guardava una mica per donar-li a la dona amb una pastilla. A més, l’hi feia menjar amb la cullera que ell mateix havia fet servir. L’altre cuidador, amb un trastorn mental diagnosticat, s’havia quedat adormit en alguna ocasió amb l’àvia despullada després que s’hagués fet les seves necessitats a sobre.

Des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies han comunicat que la Generalitat es presentarà com a acusació popular contra els dos cuidadors detinguts.