Macrobatuda Poble-sec

Un moment de l’operatiu policial. Foto: Línia Sants

El barri del Poble-sec es va despertar ahir amb un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil, dirigit per un jutjat de Cadis, contra un grup dedicat al tràfic de drogues. L’epicentre de l’operació, en el cas del barri, van ser els carrers Blai i Blasco de Garay, on es van fer alguns dels 12 registres realitzats a altres punts del barri i la ciutat. Un dels locals escorcollats va ser la gelateria Tropicana, situada al número 48 del carrer Blai. Alguns veïns van dir a betevé que certs moviments que havien vist abans a l’establiment els hi havien fet sospitar que es venia droga.

Després de totes aquestes entrades a immobles i escorcolls, l’operatiu va culminar a Barcelona amb la detenció de 14 persones. A més, hi va haver un quinzè arrestat a la ciutat de Vigo.

Buscat internacionalment

Tal com van indicar fonts policials a betevé, un dels detinguts és un narcotraficant buscat per diversos països. De fet, és per aquest motiu que en el dispositiu la Guàrdia Civil va comptar amb la col·laboració de l’Europol.

Un altre fet que va alertar que es tractava d’una operació important va ser el so d’un helicòpter. Es va sentir de matinada a diversos punts de la ciutat, com el districte de Sants-Montjuïc o de l’Eixample. El soroll de l’helicòpter va provocar algunes queixes veïnals.