Núria Feliu comiat

Polítics, amics, veïns i admiradors han recordat aquest diumenge Feliu com una artista “total”. Foto: Laura Fíguls/ACN

Família, amics, artistes, veïns i polítics s’acomiadaven aquest diumenge al vespre de Núria Feliu en una cerimònia a l’església de Santa Maria de Sants, al cor d’aquest barri, que s’omplia amb centenars de persones, algunes de les quals seguien l’acte des de l’exterior. Feliu va morir aquest divendres als 80 anys.

Actuacions de l’Elèctrica Dharma -també de Sants-, de Marina Rossell, de grups corals i de la família; de l’esbart; dels castellers; poesia i records d’alguns amics posaven el color artístic i humà a l’últim adéu a l’artista.

A la cerimònia hi van assistir polítics de diverses formacions, entre els quals Laura Borràs, amiga de Feliu, molt aplaudida quan remarcava que era un “honor” poder ser-hi com a presidenta del Parlament de Catalunya. També hi van assistir la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el regidor del districte de Sants-Montjuïc del govern barceloní, Marc Serra; altres edils com Ernest Maragall (ERC); Jordi Martí (Junts) i Josep Bou (PP) i l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, entre altres.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van assistir al matí a la capella ardent, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, que més de 1.500 persones han visitat al llarg d’aquest passat diumenge.

“Santsenca orgullosa”

L’entrada del fèretre a l’església es feia en companyia d’un llarg aplaudiment dels centenars de persones que s’havien congregat tant a fora com a dins. L’estima de Feliu pel barri de Sants, per la llengua i la cultura catalanes, per la música i l’art recorrien la cerimònia, amb cançons com La Santa Espina, Els Segadors o La cançó de Sants.
“Aquest comiat mostra que la Núria era cultura popular i la cultura popular avui és al costat de la Núria”, destacava Borràs, amiga de Feliu.

Adeu Núria Feliu

L’Elèctrica Dharma, Marina Rossell i grups corals actuaven a la cerimònia de comiat a l’artista. Foto: Laura Fíguls/ACN

La geganta de Feliu -iniciativa de la pròpia artista quan va celebrar els 70 anys i els 50 de professió- esguardava, empolainada, exultant, els últims adeus que les persones que li tenien afecte li han volgut donar aquest diumenge, 24 de juliol, tant a les portes de la seu del districte com després a l’entrada de l’església de Sants.

Polítics, amics, veïns i admiradors han recordat aquest diumenge Feliu com una artista “total”; una dona “compromesa” i “lluitadora”; una “santsenca orgullosa” i una persona “molt estimada” que “anava a tot arreu on se la cridava”.