El nou tram de metro que s’inaugurarà està situat a sobre d’un viaducte. Foto: Lluís Sibils / ACN

Bones notícies per a la Zona Franca. Divendres passat es va conèixer que la nova estació del metro de la línia 10 sud començarà a funcionar a partir del primer trimestre de l’any que ve. Ho va assegurar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant una visita a les obres.

Calvet, en declaracions als mitjans, va destacar que la nova estació permetrà augmentar l’oferta de transport públic “en un moment especialment sensible”, en referència a l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a partir de l’1 de gener.

La nova estació donarà servei a unes 3.600 persones al dia, que s’afegiran a les 15.000 que ja té la línia 10 sud. Cal recordar que fa pocs mesos es van estrenar les parades de Foc, Foneria, Provençana i, abans d’acabar el mes, obrirà la de la Ciutat de la Justícia. Calvet també va celebrar que la nova estació es trobi “en el cor de l’economia productiva del país”, ja que hi conflueixen la Zona Franca, la zona portuària i la comunitat logística. Per tot plegat, va afirmar el conseller, s’aconseguirà afegir “capacitat i robustesa en el sistema de transport públic ferroviari”.

ALARCÓN: “PER FI”
A la visita a les obres de l’estació també hi va ser la presidenta de TMB, Rosa Alarcón. Alarcón va destacar que “per fi” el metro arribarà a la Zona Franca i es va mostrar satisfeta per la pròxima obertura de la nova parada perquè “els milers de treballadors i treballadores que cada dia van a la Zona Franca tinguin una alternativa eficient de transport”.

La nova estació, que serà la primera de la xarxa de transport públic situada sobre un viaducte, es podrà acabar gràcies a un romanent de 3,5 milions d’euros de les licitacions de les estacions de Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria i Foc.

Per últim, Calvet va reclamar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per poder acabar les tres estacions que també estan situades al viaducte sobre el carrer A fins a les cotxeres i els trams pendents de la línia 9.

D’altra banda, l’estació de metro de plaça Espanya serà accessible sense escales l’any 2024.