Estació de Sants

L’exterior de l’Estació de Sants. Foto: Albert Cadanet/ACN

L’Eix Comercial Creu Coberta clama contra la possibilitat que una part de la reforma de l’Estació de Sants serveixi per fer un centre comercial. Lluís Llanas, president de l’entitat, reclama a l’Ajuntament una reunió perquè els “expliquin els metres exactes” que Adif preveu per aquest futur centre comercial.

La queixa del president de Creu Coberta neix de la “poca transparència” que considera que hi ha hagut respecte d’aquest projecte. Llanas afegeix que “no té sentit” que a la nova estació de trens s’hi faci un centre comercial “quan ja hi ha el de les Arenes” i avisa sobre les conseqüències negatives que pot tenir pel comerç local de Creu Coberta, així com per als altres eixos comercials que hi ha propers a la zona.

Llanas assegura que, si la intenció final és aquesta, “Creu Coberta s’hi posicionarà molt en contra”. “Farem molt de soroll, ens hi trobaran de cara”, afegeix.

Tot i això, el president de l’entitat afegeix que podrien acceptar que siguin comerços “d’ús restringit”, com el cas de l’aeroport. És a dir, que només sigui per a les persones que tenen bitllet de tren.

Amb tot, els comerciants no són els únics que han alertat d’aquesta possibilitat. El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha demanat al consistori “tota la informació relativa a l’espai que ADIF vol destinar a un centre comercial, oficines i hotels”. El portaveu republicà ha afegit que l’entorn de l’estació “té un teixit comercial molt dinàmic” i que la creació d’un centre comercial “afectaria molt al comerç de proximitat”.