Personal de la Creu Roja a l’alberg habilitat a la Fira. Foto: Blanca Blay / ACN

Entre juny i setembre. Aquesta és el termini, no gaire precís, que avui ha anunciat l’Ajuntament sobre el tancament de l’alberg de la Fira que des de fa gairebé dos mesos acull gent que vivia al carrer abans de l’esclat de la pandèmia o que es va quedar sense lloc on viure amb l’arribada del coronavirus.

L’anunci l’ha fet la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, durant la seva compareixença a la comissió d’Afers Socials. Fuertes ha explicat que els dos espais de la Fira, amb 225 places cadascun, es van obrir com a “resposta a l’emergència”, però que es tancaran perquè no responen al model que el govern municipal vol per atendre les persones sense llar. La comissionada ha admès que grans espais com el de la Fira “no són el millor lloc per refer-se de la vida al carrer”.

L’oposició, per la seva banda, ha estat molt crítica amb l’alberg de la Fira. Des de JxCat han dit que s’hauria d’haver apostat per espais més petits, mentre que ERC, en la mateixa línia, ha dit que una bona opció haguessin pogut ser els centres cívics o altres espais municipals amb un nombre limitat de places. Cs, per la seva banda, ha apuntat que s’haurien d’haver posat en funcionament “les 400 places de l’operació fred”, i el PP ha lamentat que els espais de la Fira eren “molt difícils de gestionar”. Des de Barcelona pel Canvi han qualificat d’espai “excessivament gran” aquest alberg de la Fira.