Dos operaris esborrant el mural on es veia el rei emèrit. Foto: Twitter

L’Ajuntament ha anunciat que es restituirà el mural del parc de les Tres Xemeneies del Poble-Sec que es va esborrar “per error” i que s’havia pintat el cap de setmana per denunciar l’empresonament del raper Pablo Hasél. L’obra consistia en la cara del rei emèrit Juan Carlos i diferents missatges de protesta.

La polèmica va esclatar dilluns quan va començar a córrer la imatge del mural esborrat. Els serveis de neteja municipals ho van fer per ordre de la Guàrdia Urbana, segons han explicat des del consistori. Després de tot el rebombori creat, el regidor Marc Serra ha explicat que s’ha arribat a un acord amb l’autor (Roc BlackBlock) i l’entitat que gestiona aquestes accions (Rebobinart) perquè es pugui tornar a pintar. Serra va assegurar que la decisió presa no obeïa a “indicacions polítiques”. Tot i això, l’artista encara no ha decidit si acceptar tornar-lo a pintar.

Pel que fa a la reconstrucció dels fets, Serra ha afirmat que s’està “analitzant” com i perquè es va decidir esborrar el mural. De fet, ha subratllat que s’està parlant amb tots els serveis per veure què ha fallat. Així, creu que s’ha evidenciat que cal “un protocol millor” que doni “seguretat als operadors que han de prendre aquestes decisions”.