Les Tres Xemeneies, situades a l’Avinguda del Paral·lel. Foto: ACN

El govern municipal vol desencallar la reforma de l’espai de les Tres Xemeneies al Poble-sec, però amb tres condicions: millorar l’espai urbà, fer habitatge assequible i apostar per la cultura. Així ho va expressar durant l’últim ple de la ciutat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz.

Els edificis buits i a mig reformar, on hi havia hagut les antigues instal·lacions de FECSA Endesa, són propietat del grup Conren Tramway, que vol fer-hi oficines. Per fer-ho, necessiten una requalificació dels terrenys, actualment reservats per a subministraments. “Estem disposats a avançar en canvis de qualificació si la ciutat hi guanya, però no a qualsevol preu. L’espai necessita la transformació per promoure una millor convivència”, va assegurar Sanz. “Espai públic, habitatge assequible per a l’entorn i més cultura. No farem un pelotazo a les Tres Xemeneies”, va afegir per deixar clar a la propietat, amb qui s’està negociant, que, si vol fer les oficines, també haurà de fer pisos socials.

ELS VEÏNS VOLEN AVANÇAR
“Valorem que això tiri endavant i que s’arribi a un consens que permeti desbloquejar la situació a les Tres Xemeneies, sempre pensant que hi hagi beneficis per al veïnat”, assegura Antoni Reig, de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Pel seu cantó, des de Recuperem les Tres Xemeneies denuncien que l’operació “ja és un pelotazo i un tsunami gentrificador que farà fora dels barris del centre totes les persones”.