Una imatge de la instal·lació. Foto: Twitter (@3D_Incubator)

La Zona Franca segueix fent passos endavant per convertir-se en un punt de referència de la ciutat. Fa poc el barri ha estrenat la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, la 3D Factory Incubator, que està situada a la seu del Consorci de la Zona Franca.

El projecte és una iniciativa liderada pel mateix Consorci de la Zona Franca i la Fundació Leitat. Aquest nou centre tecnològic ha necessitat una inversió de tres milions d’euros i ocupa uns 600 metres quadrats.

A l’acte d’inauguració, que es va celebrar l’11 de febrer, hi va assistir el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, que va afirmar que “és una gran notícia que comencem a estar per davant en les coses que importen”. Duque va afegir que espera que això sigui “només el principi d’altres moltes coses que passaran a Barcelona”. Per la seva banda, l’alcaldessa Colau va destacar la importància del lideratge públic “perquè el canvi tecnològic i la innovació científica estiguin al servei de la gent”.