Joan Manel Serrat. Arxiu

El cantautor Joan Manel Serrat, el Noi del Poble Sec, serà investit doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra la pròxima primavera. Així ho va aprovar el passat 15 de desembre el Consell de Govern del centre a proposta del rector de la universitat, Josep Joan Moreso.

Els membres de la comissió van destacar la contribució del cantant en l’àmbit de la cultura i les arts catalanes. “Serrat representa la dignitat i la força de la paraula com ho fan pocs músics i cantants, tant pel valor expressiu dels seus textos originals, siguin en català o castellà, com per la difusió d’alguns dels millors poetes del segle XX”, va exposar el Consell de Govern de la UPF. D’altra banda, també es va voler destacar la seva faceta únicament musical, tant per “la qualitat de les melodies creades” com pel “virtuosisme i creativitat dels músics dels quals sempre s’ha acompanyat per treballar”.

EL PRIMER A CATALUNYA

Aquesta no és la primera distinció d’aquestes característiques que rep el Noi del Poble Sec, ja que anteriorment va ser nomenat doctor honoris causa per universitats espanyoles com la Complutense de Madrid, i sud-americanes com la Universidad Nacional de Córdoba (Argentina). La novetat en aquesta ocasió és que per primera vegada aquest reconeixement li arriba des d’una universitat catalana.