Els familiars dels avis de la residència Mossèn Vidal i Aunós, del barri de la Bordeta, han denunciat que tots els ingressats estan patint unes “temperatures infernals” a causa dels problemes que està patint l’aire condicionat de l’edifici.

En un comunicat, els familiars expliquen que l’empresa gestora ha llogat aparells de refrigeració i ventiladors industrials però lamenten que “no els pot utilitzar, ja que salta la instal·lació elèctrica” perquè està en un “estat precari com totes les instal·lacions de l’edifici per l’absoluta falta d’inversió per part de la Generalitat”.

Tot i que divendres passat el problema semblava resolt, els familiars relaten que el diumenge l’aire condicionat només funcionava a mig gas “i no arribava a les plantes tercera i quarta”, mentre que dilluns “funcionava al matí fins a la tercera planta, però a la tarda va deixar de funcionar arreu”.

“MALTRACTAMENT”
Per tot plegat, les famílies exigeixen que s’instal·li un nou aparell d’aire condicionat “que sigui adequat a l’estructura de l’edifici de forma que a totes les plantes hi hagi la mateixa temperatura”. Avisen que la gent gran “no pot continuar suportant unes temperatures d’infart que afecten greument la seva salut”. i deixen clar que el que està passant “és maltractament”.

El 2018 la residència ja va patir un tall de llum de 13 hores pel mal estat de la instal·lació.