La Sala Maremar començarà a funcionar divendres. Foto: Districte

La Marina està d’enhorabona. El barri estrenarà aquest cap de setmana un nou teatre. Es tracta de la Sala Maremar, que s’obrirà al públic divendres i dissabte amb un espectacle creat al centre de dansa i arts vives El Graner, que forma part de la programació del festival Sàlmon.

La Sala neix després de la remodelació de l’antic teatre de l’Escola Bàrkeno, que ha necessitat una inversió de 345.000 euros, feta en el marc del Pla de Barris. D’aquesta manera s’ha pogut equipar la sala amb nous sistemes d’il·luminació, de so i d’aïllament i millorar i homologar les mesures de seguretat per tal que s’hi puguin fer tot tipus d’espectacles.

Així doncs, el primer espectacle que acollirà la sala serà divendres a dos quarts de sis de la tarda. Serà ‘V.I.P, homenaje a Severiano Naudin’, de l’escenògrafa Mariona Naudin, resident del Centre de Creació de dansa i arts vives El Graner. L’obra combina la dansa, el teatre i la performance per fer una reflexió sobre les figures anònimes i què significa ser ‘algú’ en una societat en plena transformació. Durant la mateixa sessió es projectarà un vídeo sobre el projecte Som la Marina i també es farà un petit concert del rumber José Luis Serrano, que interpretarà la cançó de la Marina. L’espectacle ‘V.I.P, homenaje a Severiano Naudin’ es repetirà dissabte a partir de les 12 del migdia. Les entrades es poden recollir al Centre Cívic Casa del Rellotge i són gratuïtes.

SALA DE BARRI
Un cop feta la inauguració, la sala la podran fer servir, no només les escoles de la Marina (en horari escolar), sinó també totes les entitats, companyies i col·lectius artístics del barri. Per tal d’impulsar la programació s’ha creat una Taula de Cultura, que forma part de la Unió d’Entitats de la Marina.