Una de les protestes que s’havia fet contra el centre. Foto: El3.cat

El centre de menors no acompanyats que la Generalitat tenia la intenció d’obrir al barri de la Marina finalment no es farà. Ho va confirmar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la setmana passada, el qual va especificar que s’obrirà fora de Barcelona.

Tal com van avançar des de la conselleria a l’ACN, els motius de la decisió són “problemes administratius i jurídics” que han provocat que no sigui viable construir-lo “en el termini de temps necessari”. Tot i això, des de Treball, Afers Socials i Famílies també van precisar que “a mig-llarg termini” es pot acabar obrint un centre a la Marina.

PROTESTES VEÏNALS
L’anunci de l’obertura del centre de menors no acompanyats al barri va provocar, fa unes setmanes, que des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina es posessin en marxa mobilitzacions setmanals per mostrar el rebuig a aquest equipament. L’argument de l’entitat era que la Marina i la Zona Franca són la solució fàcil per posar-hi aquells equipaments que ningú vol, al mateix temps que van denunciar que no se’ls havia informat dels detalls del projecte.

Finalment, dimarts de la setmana passada entitats del barri, on també hi havia les que havien acusat la Coordinadora d’atiar el racisme, van ser convocades per la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) a una reunió. Durant la trobada, Georgina Oliva, directora de la DGAIA, va informar als representants veïnals que finalment el centre de menors no es farà, com a mínim a curt o mitjà termini.

Abdó Florencio, president de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina, afirma a Línia Sants que els costa de creure que la decisió respongui als motius administratius que la Generalitat ha exposat. “Curiosament ens van explicar la decisió pocs dies després de l’última manifestació que vam fer, on hi va haver molta gent”, afirma Florencio. Sigui com sigui, demana que si de cara el 2020 el centre es reactiva se’ls “informi de tot i no passi com aquesta vegada”.