L’accés al metro que dona a Creu Coberta. Foto: Google Maps

La petició de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, l’Associació de Comerciants Creu Coberta i també del Districte per tal que les obres de millora de les estacions del metro de plaça Espanya incloguin un ascensor i escales mecàniques a l’accés que hi ha més a tocar de Creu Coberta ha quedat descartada per la Generalitat.

En el darrer Consell de Barri d’Hostafrancs, tal com van explicar des de Ràdio Hostafrancs, el regidor del Districte, Marc Serra, va confirmar que el departament de Territori i Sostenibilitat ha dit que ja no es pot modificar el projecte que s’està executant. La situació actual, va afegir Serra, no el convenç, ja que des del Districte es comparteix el posicionament dels veïns i comerciants.

VOLEN UNA RECTIFICACIÓ
Des de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, per la seva banda, exigeixen a la Generalitat que rectifiqui i asseguren que “les escales mecàniques són per als veïns, el comerç de proximitat i pels barris. No només per beneficiar els centres comercials”. I és que el passat mes de juliol el president de Creu Coberta, Lluís Llanas, ja va denunciar que no s’estava tenint en compte les necessitats del comerç de proximitat. El que demanen els comerciants és que s’elimini la petita illa que fa de parada dels busos que van en direcció a l’aeroport i centrar la boca del metro per tal que quedi encarada cap al carrer de la Creu Coberta.

Les obres van començar a l’estiu i està previst que durin quatre anys. De moment s’ha licitat la primera fase, que té un cost de 7,9 milions d’euros.